Підтримати нас

Суд виніс вирок окупаційному правоохоронцю з Генічеська на Херсонщині

19 червня 2024 13:58
284
Поширити:
Фото: Pexels

Шевченківський районний суд Чернівців заочно визнав винним у колабораціонізмі 52-річного начальника окупаційного відділу дорожньо-постової служби Генічеська на Херсонщині Олександр Кириленко. Йому призначили 13 років ув'язнення з конфіскацією всього майна, окрім житла.

Про це йдеться у вироку суду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Також Кириленку заборонили протягом 15 років працювати в правоохоронних органах України та позбавили його спеціального звання «майор міліції».

Суд встановив, що Кириленко став начальником відділу ДПС незаконно створеного на початку квітня 2022 року райвідділу окупаційного МВС у Генічеську.

На цій посаді чоловік відповідає за роботу незаконно встановлених блокпостів і контролює дотримання правил дорожнього руху. Одним із доказів його вини стала публікація на окупаційних каналах про відкриття в Генічеську 8 липня 2022 року незаконного відділу візово-паспортної служби. На цій події Олександр Кириленко був у російській формі, йдеться в повідомленні.

Олександр Кириленко позначений стрілкою. Фото: ЦЖР

За інформацією, ЦЖР Олександр Кириленко – уродженець Донецька, проживає в селі Генічеська Гірка Генічеського району Херсонщини.

  • Луцький міський районний суд Волинської області заочно визнав винним у державній зраді 44-річного Олександра Щуку з Херсона. Він очолив “відділ із питань банкрутства у Херсонській області” Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів