Підтримати нас

Суд визнав винним чоловіка: очолив відділ із питань банкрутства на Херсонщині 

16 червня 2024 09:59
384
Поширити:

Луцький міський районний суд Волинської області заочно визнав винним у державній зраді 44-річного Олександра Щуку з Херсона. Він очолив “відділ із питань банкрутства у Херсонській області” Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду. 

У матеріалі зазначається, що чоловік у 2005 році склав присягу державного службовця:

“На момент державної зради він працював начальником відділу з питань банкрутства у Херсонській області управління банкрутства Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, мав 4 ранг держслужбовця”.

Його звільнили з посади 19 грудня 2022 року.

Суд встановив, що чоловік у червні 2022 року, під час окупації Херсона військовими РФ, отримав посаду заступника начальника незаконно створеної податкової служби області. А також він продовжував обіймати посаду регіонального підрозділу Мінюстиції. Щука отримував заробітну плату з державного бюджету України та одночасно обіймав посаду в окупаційному органі влади. 

Після початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України Щука вносив подання на премії державних службовців свого відділу. 

3 травня 2022 року в роботі встановили простій   це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами. 

Директор магазину, який свідчив у суді, повідомив, що чоловік пропонував незаконно оформити його магазин за російським законодавством.

Йому присудили 15 років ув'язнення із конфіскацією майна. Також Щуку позбавили 4 рангу державного службовця.

Вирок суду ще не набрав законної сили.

Фото зі сторінки ЦЖР

  • Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишній співробітниці Херсонської міської ради.
  • Херсонська обласна прокуратура заочно оголосила підозру в колабораціонізмі та державній зраді 67-річній Ганні Карпачовій. Вона очолила окупаційний відділ освіти у Великолепетиській та Рубанівській громадах Каховського району. Їй загрожує довічне ув'язнення із конфіскацією майна.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів