Підтримати нас

Загрожує довічне ув'язнення: жінка очолила окупаційний відділ освіти в Каховському районі на Херсонщині 

09 червня 2024 16:00
244
Поширити:
Фото: ЦЖР

Херсонська обласна прокуратура заочно оголосила підозру в колабораціонізмі та державній зраді 67-річній Ганні Карпачовій. Вона очолила окупаційний відділ освіти у Великолепетиській та Рубанівській громадах Каховського району. Їй загрожує довічне ув'язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на текст підозри.

За даними слідства, Карпачова залякувала освітян, змушувала їх працювати на окупаційну владу, набирала працівників, запроваджувала стандарти системи освіти РФ. 

Також вона причетна до захоплення освітніх закладів разом із військовими РФ. 

ЦЖР зазначає, що жінка – ексдиректорка ліцею у Великій Лепетисі та депутатка селищної ради від партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

“За провалену роботу з відкриття шкіл і за розкрадання виділених на це (ред. окупаційною владою) грошей росіяни кидали Ганну Карпачову "на підвал". Тож очолювати окупаційний відділ освіти у Великій Лепетисі (ред. жінці) довелося недовго”, – повідомляють у матеріалі. 

Після того як її відпустили, Карпачова виїхала із селища. 

  • Івано-Франківський суд виніс заочно вирок за колабораціонізм ексдиректорці ліцею № 2 в селищі Сиваське на Херсонщині, депутатці Новотроїцької селищної ради Генічеського району від партії “Опозиційна платформа – За життя” 65-річній Наталії Крупі. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів