Підтримати нас

Ексдиректорку ліцею в селищі Сиваське на Херсонщині засудили за колабораціонізм

08 червня 2024 10:00
233
Поширити:
Фото: ЦЖР

Івано-Франківський суд виніс заочно вирок за колабораціонізм ексдиректорці ліцею № 2 в селищі Сиваське на Херсонщині, депутатці Новотроїцької селищної ради Генічеського району від партії “Опозиційна платформа – За життя” 65-річній Наталії Крупі. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Жінка з 2016 по 2020 рік очолювала ліцей. Також вона працювала вчителькою української мови та літератури, зазначають в ЦЖР.

Наталія Крупа в травні 2022 року очолила Сиваський ліцей № 2 Новотроїцької селищної ради, який незаконна влада зареєструвала в російському реєстрі юридичних осіб.

В липні 2022 року вона пройшла курси "перекваліфікації" в окупованому Криму.

На своїй незаконній посаді жінка вилучила українську мову зі шкільної програми, запровадила вивчення російської мови, історії РФ та географії. Також Крупа займалась мілітаризацією освіти, схиляла до співпраці з окупаційною владою вчителів. Вона причетна до переслідування освітян, які висловлювали проукраїнську позицію. 

У матеріалі зазначається, що жінка не з'явилась на засідання суду. Їй заочно винесли вирок – 3 роки ув'язнення, із позбавленням права обіймати посади в органах влади протягом 15 років. 

  • Слідчі СБУ повідомили про підозру директорці школи села Сиваське на Херсонщині Наталії Крупі, яка впроваджувала у навчальному закладі стандарти освіти РФ.
  • За інформацією ЦЖР, у 2020 році її обрали депутаткою Новотроїцької селищної ради від ОПЗЖ. У селищній раді вона очолила комісію мандатну, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності та правопорядку, місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів