Підтримати нас

Ексдиректорка Сиваського ліцею на Херсонщині Наталія Крупа підозрюється в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
18 червня 2023 08:04
915
Поширити:

Слідчі СБУ повідомили про підозру директорці школи села Сиваське на Херсонщині Наталі Крупі, яка впроваджувала у навчальному закладі стандарти освіти РФ. 

Про це повідомили в Управлінні СБУ в Івано-Франківській області.

За інформацією СБУ, 64-річна Наталія Крупа до повномасштабного вторгнення була вчителькою Сиваського ліцею № 2 Новотроїцької селищної ради. До цього жінка очолювала цей навчальний заклад. Після окупації псевдоадміністрація призначила її окупаційною директоркою Сиваської школи № 2.

Як ідеться в повідомленні, Наталія Крупа впроваджувала в школі стандарти освіти Росії. Для цього пройшла курси "перекваліфікації" у тимчасово окупованому Криму. Зокрема жінка проводила виховні години для працівників школи, учнів та їхніх батьків, де вела проросійську пропаганду. Окрім того, на всіх урочистостях, за її вказівкою, підіймали російський прапор та вмикали гімн РФ.

Також Крупа займалась мілітаризацією освіти, схиляла освітян до співпраці з росіянами й переслідувала патріотичних педагогів, повідомляють у відомстві.

Слідчі повідомили Наталії Крупі про підозру за ч. 3 ст. 111-1 ККУ. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Директорка Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 30 Оксана Барнаш отримала підозру в колабораціонізмі й пособництві державі-агресору. Вона добровільно погодилася на пропозицію стати директоркою окупаційної «ГБОУ Херсонской области «Школа 30 города Херсона» на базі української школи.

Колишню очільницю академічного ліцею при держуніверситеті Тетяну Томіліну судитимуть за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. У червні 2022 року вона обійняла окупаційну посаду ректорки захопленого Херсонського державного університету.

 Обом жінкам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ