Підтримати нас

Ексдиректорці Херсонської школи № 30 повідомили про підозру в колабораціонізмі

Vgoru
01 червня 2023 10:28
6,054
Поширити:

Директорка Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 30 Оксана Барнаш отримала підозру в колабораціонізмі й пособництві державі-агресору.

Вона добровільно погодилася на пропозицію стати директоркою окупаційної «ГБОУ Херсонской области «Школа 30 города Херсона» на базі української школи. 

Відповідний документ виклали на сайті Офісу генпрокурора. 

У повідомленні йдеться, що 56-річна жінка особисто підбирала вчителів, які будуть працювати в захопленій школі, організувала розміщення прапорів Російської Федерації та іншої символіки в навчальному закладі.

Жінка організувала освітній процес за російською програмою. Зокрема, у школі проводились уроки за підручниками РФ. 

У серпні 2022 року Барнаш на нараді вмовляла вчителів співпрацювати з окупантами та проводити уроки за російською програмою.

Ексдиректорка забезпечила цілодобову охорону школи російськими військовими та забезпечувала виплати працівникам у рублях. 

Також вона сприяла виїзду дітей “на відпочинок” до тимчасово окупованого Криму до дитячих таборів «Артек» та «Ласпі» з липня по вересень 2022 року.  

За вчинені дії жінці загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, колишню очільницю академічного ліцею при держуніверситеті Тетяну Томіліну також судитимуть за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору.

У червні 2022 року вона обійняла окупаційну посаду ректорки захопленого Херсонського державного університету.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ