Підтримати нас

Суд виніс вирок жінці, яка працювала в окупаційній адміністрації Комишан на Херсонщині

Вгору
17 березня 2024 13:05
342
Поширити:
Суд виніс вирок жінці, яка працювала в окупаційній адміністрації Комишан на Херсонщині

Херсонський міський суд визнав винною у колабораціонізмі жительку Комишан Людмилу Кулакову, яка під час окупації регіону пішла на співпрацю з російськими окупантами. Її заборонили протягом 10 років обіймати посади в органах влади, без конфіскації майна.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

ЦЖР пише, що жінка повністю визнала свою вину й пішла на співпрацю зі слідством. 

Суд встановив, що не пізніше червня 2022 року вона влаштувалася до окупаційної адміністрації Комишан і працювала під керівництвом незаконного голови селища Олександра Фатєєва, йдеться в повідомленні.

Як йдеться у тексті вироку, Людмила Кулакова збирала особисті дані та копії документів мешканців селищ Комишани, Зимівник, Приозерне і Благовіщенське, брала участь у видачі гуманітарної та матеріальної допомоги, пенсій від окупаційної влади. Контролювала майно окупаційної адміністрації, яке 15 листопада 2022 року за актом передала представникам законної української влади.

Зазначається, що жінка раніше працювала інспекторкою Комишанської селищної ради.

  • Ужгородський суд 7 березня визнав винним у колабораціонізмі 67-річного Миколу Веретеннікова з Херсона, який працював начальником відділу в окупаційному міністерстві охорони здоров'я. 
  • За колабораціонізм засуджена Оксана Вознюк, яка в червні 2022 року обійняла посаду головного спеціаліста (економіста) відділу бухобліку та звітності окупаційної військово-цивільної адміністрації Білозерської громади Херсонської області. 

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів