Підтримати нас

Суд оголосив вирок жінці, яка обійняла посаду економіста окупаційної адміністрації Білозерської громади Херсонської області

Вгору
09 березня 2024 07:30
359
Поширити:
Ілюстративне фото

За колабораціонізм засуджена Оксана Вознюк, яка в червні 2022 року обійняла посаду головного спеціаліста (економіста) відділу бухобліку та звітності окупаційної військово-цивільної адміністрації Білозерської громади Херсонської області. 

Про це, із посиланням на вирок Херсонського міського суду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.




Фото зі сторінки Центру журналістських розслідувань 


ЦЖР розповідає, що Оксана Вознюк раніше працювала начальницею відділу ведення Державного реєстру виборців Білозерської райдержадміністрації. 

За даними слідства, вона не мала в підпорядкуванні підлеглих. Вознюк приймала громадян та займалась соціальним забезпеченням людей від окупаційної влади. 

Суд встановив, що жінка не була причетною до виконання організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов'язків у незаконному органі влади. 

Вознюк визнала свою провину та отримала покарання, яке передбачає позбавлення права обіймати посади в органах влади, комунальних і державних підприємствах, установах і організаціях протягом 10 років, йдеться у вироку.

Вирок суду ще не набрав законної сили.

  • У колабораціонізмі підозрюється жителька Херсонської області, яка під час окупації селища Комишани пішла на співпрацю з нелегітимною владою та працевлаштувалася до незаконно створеного органу місцевого самоврядування.
  • Станом на 8 березня відкрито 3 тисячі 742 кримінальних проваджень за фактом колабораційна діяльність. 

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів