Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі начальника відділу окупаційного органу влади на Херсощині

Вгору
Автор статті
09 березня 2024 19:09
206
Поширити:
Микола Веретенніков. Фото з його телеграму

Ужгородський суд 7 березня визнав винним у колабораціонізмі 67-річного Миколу Веретеннікова з Херсона, який працював начальником відділу в окупаційному міністерстві охорони здоров'я. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

Микола Веретенніков 20 серпня 2022 року добровільно обійняв посаду “в. о. начальника відділу контролю за експлуатацією будівель та капітального ремонту” в незаконному органі влади “Міністерства охорони здоров'я Херсонської області”. Його створила окупаційна влада в окупованому Херсоні. 

Як ідеться у вироку, з 20 серпня по 11 листопада 2022 року Веретенніков забезпечував утримання будівель, організовував їх ремонт, заходи з протипожежної безпеки, керував роботою підлеглих співробітників. Також він підшукував на роботу в незаконний орган влади співробітників серед мешканців Херсона.

У суді вину обвинуваченого підтвердили й показами п’ятьох свідків. До прикладу, проти нього свідчив таксист, який часто підвозив Веретеннікова до роботи. Обвинувачений розповідав свідку, що працює начальником відділу в міністерстві охорони здоров’я.

Другий свідок працював директором у КПП «Міське дорожнє управління» і зустрічався з обвинуваченим як із начальником відділу міністерства охорони здоров'я. 

Третім свідком була дівчина, вона стверджувала, що Веретенніков пропонував їй посаду бухгалтерки у незаконному органі владі. Слідству вона надала скриншоти листування з Веретенніковим. Четвертим свідчив хлопець дівчини.

П’ятий свідок зазначав, що в серпні 2022 року через безгрошів’я вимушено  влаштувався в міністерство охоронцем. Свідок стверджує, що Веретенніков час від часу спілкувався з ним, оскільки працював у міністерстві. Під час евакуації свідку теж пропонували виїхати, однак він відмовився. Окрім того, чоловік зберіг документи, які він надав слідству.

За матеріалами слідства, тепер Веретенніков перебуває в окупованому Генічеському районі Херсонської області, де продовжує працювати на незаконній посаді.  

За всіма доказами суд визнав винним Миколу Веретеннікова в колабораціонізмі, за що призначив йому 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Строк відбування покарання рахуватимуть із моменту його затримання.

Згідно з даними “YouControl”, засуджений у 1993 році заснував і дотепер є керівником акціонерного товариства “Комерційно-будівельна компанія” в Херсоні. На 2024 рік компанія не перебуває в стані припинення.  

  • До другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну Рада Європейського союзу ухвалила 13 пакет санкцій проти РФ. До нього увійшов і окупаційним в. о. міністра охорони здоров'я Херсонської області із Туви Артиш Сат.
  • Виявилося, що в окупаційного міністра є борги на 800 тисяч рублів, а на окупованій Херсонщині є критична нестача ліків, особливо інсуліну, за що відповідальний Артиш Сат.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ