Підтримати нас

До 13 пакету санкцій ЄС проти Росії увійшли незаконні чиновники з окупованої Херсонщини

Вгору
Автор статті
24 лютого 2024 18:32
332
Поширити:

До другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну Рада Європейського союзу ухвалила 13 пакет санкцій проти РФ. До нього увійшло 6 незаконних чиновників з окупованої Херсонської області та голова організації, яка займається мілітаризацією дітей. 

Про це повідомила пресслужба Європейського союзу 23 лютого.

До нового списку потрапили:

  • Алла Бархатнова – 25 жовтня 2023 року очолила окупаційне Міністерство праці та соціальної політики Херсонської області. Вона брала участь у незаконній депортації та перевихованні українських дітей.

  • Артиш Сат – 28 березня 2023 року став окупаційним в.о. міністра охорони здоров'я Херсонської області. Він обійняв цю посаду без згоди української влади. 

  • Олексій Гальченков – 8 листопада 2023 року очолив окупаційне Міністерство освіти Херсонської області, без згоди української влади.

  • Євген Бриков – 22 грудня 2022 року став незаконним Міністром інформаційної політики Херсонщини. 

  • Семен Машкауцан із 18 серпня 2022 року є незаконним заступником голови Уряду – міністр промисловості Херсонської області. 

  • Ігор Астранін – 9 серпня 2023 року очолив Міністерство молодіжної політики Херсонської області.

Зазначається, що вище вказані люди підтримують дії та політику РФ, які загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

  • Григорій Гуров – голова правління «Руху Перших». Це державна молодіжна організація в Росії, яка створена за ініціативи Володимира Путіна та займається мілітаризацією дітей. Зокрема, проводять зустрічі з військовими, які брали участь у збройній агресії проти України, надсилають листівки для підтримки російських солдатів, а також вчать як керувати дронами. Крім того, вони організовують для дітей військові ігри, які імітують бойові дії. Ці заходи проводять у всіх регіонах Росії, а також в анексованому Криму та на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

“Через свої різноманітні програми “Рух Перших” перевиховує українських дітей, у тому числі незаконно депортованих до Росії”, – йдеться 

Загалом пакет передбачає санкції проти 106 людей та 88 юридичних осіб, «відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

  • 18 грудня 2023 року Рада Європейського союзу схвалила 12 пакет обмежувальних заходів проти Росії 18 грудня. До списку увійшли голова Херсонського обласного штабу “Юнармії” Серафим Іванов, голова Ради регіонального осередку «Руху Перших» Херсонської області Назарій Доманін, голова Херсонської обласної виборчої комісії Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ