Підтримати нас

В окупаційного міністра охорони здоров’я Херсонщини виявили боргів на 800 тисяч рублів – Evocation.info

Автор статті
13 січня 2024 13:40
884
Поширити:

Навесні 2023-го колишній міністр охорони здоров'я Республіки Туви в РФ Артиш Сат під протекторатом міністра оборони РФ Сергія Шойгу став окупаційним міністром охорони здоров'я окупованої Херсонської області. Виявилося, що в окупаційного міністра є борги на 800 тисяч рублів, а на окупованій Херсонщині є критична нестача ліків, особливо інсуліну, за що відповідальний Артиш Сат.

Про це повідомляє проєкт Evocation.info.

Як ідеться в повідомленні, попередника Артиша Сата – Вадима Ільмієва – російські окупанти звинуватили в розкраданні 26 млн рублів. 

Повідомляється, що Артиш Сат на новій посаді окупаційного міністра охорони здоров’я теж продовжив займатися корупцією. У медіа з'являлася інформація про те, що з лікарень на окупованій Херсонщині масово вивозять медичне обладнання у невідомому напрямку. 

“При Саті почастішали випадки критичної нестачі ліків, особливо інсуліну, що, безперечно, пов'язано з корупцією серед вищих посадових осіб окупаційного міністерства”, – пишуть в Evocation.info.

Команда проєкту встановила, ідеться в повідомленні, що в Туві Артиш Сат систематично ухилявся від сплати податків. До переїзду на Херсонщину він мав неоплачені заборгованості на 169 тисяч рублів. Загалом за останні роки у тувинця було боргів на суму близько 800 тисяч рублів.

“За належної перевірки кандидатуру Сата на посаду окупаційного міністра мали б відхилити. Але улюбленець Шойгу отримав повний карт-бланш на організацію медичної мафії на окупованій частині Херсонщини”, – написали в Evocation.info.

Артиш Сат народився в Республіці Тува, звідки родом міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Останніми роками був міністром охорони здоров'я Туви та проживав у столиці республіки – місті Кизил. 

У грудні 2023 Центр протидії дезінформації писав, що на окупованій Херсонщині зберігається дефіцит ліків, оскільки медична система переорієнтована на обслуговування окупаційних військ. Також бракує брак медичного персоналу.

Центр нацспротиву повідомляв, що окупаційна влада використовує медичні заклади окупованих територій Херсонщини для потреб своєї армії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ