Підтримати нас

Правоохоронці повідомили про підозру військовому з Донеччини, який зґвалтував жінку на Херсонщині

13 вересня 2024 09:51
263
Поширити:
Фото: поліція Херсонської області

Слідчі Головного управління Національної поліції повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війні 48-річному жителю Донецької області Олександру Капарчуку. Він воював на стороні РФ на Херсонщині й зґвалтував жительку Калинівської громади.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, з березня до листопада 2022 року підозрюваний у складі ЗС РФ перебував на території Калинівської громади Херсонської області. Там окупаційні війська розмістили техніку, користувалися майном місцевих жителів і погрожували людям розправою.

Приблизно 21 серпня 2022 року о 21:00 рядовий незаконно створеного на Донеччині 4 стрілецького батальйону, 109 стрілецького полку 1 армійського корпусу Капарчук разом з іншими невстановленими військовими зайшли до будинку місцевої жительки, погрожуючи зброєю. Вони вимагали, щоб жінка розповіла про місцеперебування учасників АТО та людей, які нібито співпрацюють із ЗСУ.

Не отримавши відповіді, Карпачук почав погрожувати жінці відрізати руки. Він тримав лезо ножа біля пальців. Після цього почав прикладати до неї зброю й вимагав роздягнутися. Після того, як жінка відмовилася підозрюваний почав імітувати розстріл. Потім військові РФ розпивали алкоголь. Потім Олександр Карпачук зґвалтував жительку Калинівської громади, стверджують правоохоронці.

Через страх повторних тортур, жінці довелося виїхати з громади до Херсона.

Олександру Капарчуку загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі, йдеться в тексті.

Він народився в селі Вишпіль Житомирської області. Зареєстрований в місті Дебальцеве на Донеччині.

31 березня 2009 року Артемівський міський суд Донецької області призначив йому 10 років ув'язнення за умисне вбивство.

  • Раніше військовослужбовцю 25-го окремого гвардійського полку спеціального призначення ЗС РФ, який вчиняв сексуальне насильство над жінкою під час окупації правобережної частини Херсонщини повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільними та порушення законів і звичаїв війни.
  • На Херсонщині ідентифікували 17 чоловіків, які зазнали сексуального насильства в одній з катівень. Українська прокуратура зафіксувала випадки зґвалтування або спроби зґвалтування жертв російськими силовиками за допомогою кийка, трубки, пляшки, ручки від лопати, палиці та ручки.
  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагалися зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів