Підтримати нас

Військового РФ, який систематично ґвалтував жительку Херсонщини, ідентифікували та повідомили про підозру

30 серпня 2024 11:50
410
Поширити:
Фото: Слідство.Інфо

Військовослужбовцю 25-го окремого гвардійського полку спеціального призначення ЗС РФ, який вчиняв сексуальне насильство над жінкою під час окупації правобережної частини Херсонщини повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільними та порушення законів і звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у 2022 році військовий брав участь у військових діях проти України в одному з населених пунктів Херсонського району.

“На початку вересня того ж року він помітив місцеву жительку, яка йшла додому. Застосовуючи силу, зловмисник заштовхав жінку в автомобіль та відвіз до будинку, де оселився. Там він, погрожуючи, змусив її роздягнутися та зґвалтував”, зазначають у прокуратурі.

Російський військовий ув’язнив жінку у будинку та погрозами змусив її жити за його правилами.

Військовий систематично ґвалтував жінку, під примусом вона займалась побутовими справами, а за найменшу непокору зловмисник бив її та замикав у підвалі на тривалий час.

Насильство тривало понад місяць, доки військовий не залишив населений пункт.

Йому загрожує від 8 до 12 років ув’язнення.

Журналісти “Слідства.Інфо” ідентифікували ймовірну особу військового. Це 37-річний Зунель Братов, який служить у 25-му окремому гвардійському полку збройних сил РФ.

Він живе у російському місті Ставрополь, має дружину та дітей.

  • За даними журналістів, до зґвалтування вагітної жінки у селі Краснівка Херсонської області причетний військовий 109 мотострілецького полку армії РФ 39-річний Микола Сененко родом з окупованої частини Донецької області.
  • На Херсонщині ідентифікували 17 чоловіків, які зазнали сексуального насильства в одній з катівень. Українська прокуратура зафіксувала випадки зґвалтування або спроби зґвалтування жертв російськими силовиками за допомогою кийка, трубки, пляшки, ручки від лопати, палиці та ручки.
  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагалися зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів