Підтримати нас

Журналісти встановили особу військового РФ, причетного до зґвалтування в селі Краснівка на Херсонщині

08 червня 2024 16:32
586
Поширити:
Фото: Depositphotos

За даними журналістів, до зґвалтування вагітної жінки у селі Краснівка Херсонської області причетний військовий 109 мотострілецького полку армії РФ 39-річний Микола Сененко родом з окупованої частини Донецької області.

Про це йдеться в документальному фільмі-розслідуванні Kyiv Independent “Він прийшов знову”.


Микола Сененко. Фото з соціальних мереж, надане командою Kyiv Independent.

Під час окупації села Краснівка Бериславського району Херсонської області, військовий армії РФ Микола Сененко у стані алкогольного сп’яніння зґвалтував місцеву жительку погрожуючи їй зброєю та фізичною розправою, на момент зґвалтування вона була на 5 місяці вагітності і йому про це було відомо.

“Він не дуже бачив, але я йому сказала, що я вагітна. Що я нічого не хочу. А він каже, що чого ти ламаєшся. Якщо ти не хочеш зі мною, то я зараз погукаю 20 людей. Будеш з ними з кожним по черзі. Так що вибирай або зі мною, або з ними”, – розповідає жінка.

У Миколи Сененка до служби в армії було декілька судимостей. У Краснівці у нього було псевдо “Синій”. Місцеві жителі та жертва впізнали його на фото.

13 березня 2022 року Сененко зателефонував своїй сестрі з Херсона і сказав, що наступного дня він поїде до Кривого Рогу, проте перестав виходити на зв’язок і його не було у списках загиблих та поранених. Але згодом виявилось що він живий.

  • На Херсонщині ідентифікували 17 чоловіків, які зазнали сексуального насильства в одній з катівень. Українська прокуратура зафіксувала випадки зґвалтування або спроби зґвалтування жертв російськими силовиками за допомогою кийка, трубки, пляшки, ручки від лопати, палиці та ручки.
  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагалися зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів