Підтримати нас

Фільм «Він Теж: Історії українських чоловіків, скривджених росіянами» показали в Херсоні

Вгору
Автор статті
29 березня 2024 18:59
446
Поширити:
Усі фото Олександра Корнякова

29 березня в Херсоні журналісти “Слідство.Інфо” показали документальний фільм «Він Теж: Історії українських чоловіків, скривджених росіянами». 

У стрічці йдеться про українців, яких російські військові тримали в катівнях Херсона за активну проукраїнську позицію.  

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” журналістка Яна Корнійчук, яка працювала над фільмом, розповіла, що для них важливо було показати фільм у Херсоні, адже всі чоловіки з цього міста і події відбувалися тут.

«Ми у «Слідстві.Інфо» підняли тему сексуального насильства проти чоловіків росіянами перші. Маю надію, що це дасть поштовх говорити тим, хто цього не робив через страх бути засудженим, бути не почутим чи ще щось. Говорити про це – не соромно. Чоловіки, які погодилися з нами поспілкуватися, надзвичайно сміливі. Найголовніше – вони хочуть, аби винуватці були знайдені та покарані», – каже Яна Корнійчук.

Під час обговорення фільму одна з глядачок розповіла, що знає інших чоловіків і жінок, які були на підвалах, але не готові про це говорити та не зверталися до правоохоронців.

На показ прийшов начальник відділу протидії злочинам вчинених в умовах збройного конфлікту в Херсонській обласній прокуратурі Андрій Коваленко.

  • Журналісти “Вгору" неодноразово висвітлювали історії людей, які пережили російські тортури. Зокрема, писали про Тараса Букрєєва, якого незаконно ув’язнювали та тримали в російських катівнях 201  день. Понад рік були в полоні Олексій Барчук і члени його родини. Ув’язнювали виховательку дитячого садочку, блогерку Олену Наумову. Пережив російський полон староста Надеждівського старостинського округу Білозерської селищної ради Олександр Івченко. Тричі викрадали колишню керівницю Білозерської громади, а нині заступницю керівника агропідприємства «Дніпро» Антоніну Чередник. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ