Підтримати нас

Переселенка відкрила косметологічну студію вдома

Автор статті
17 липня 2019 15:07
754
Поширити:

Переселенка з Луганська Світлана в Сватове отримала нову професію - косметолог та масажист.

Переїхала жінка у 2014 році з мамою і молодшим сином. Чоловік залишився в Луганську, тому що потрібно доглядати за будинком і квартирою старшого сина, каже Світлана. Прізвище просить не вказувати.

"Друзі допомогли нам знайти квартиру в Сватовому. Платили тільки за комунальні послуги. Живемо так вже п'ятий рік. Старший син знайшов роботу в Києві. Невістка під час переїзду була вагітною. Тому моя внучка народилася вже в Сватовому. А ще наш молодший син вже закінчив школу і в минулому році вступив до одного з харківських університетів", - поділилася переселенка.

У Луганську Світлана працювала медсестрою в обласній дитячій лікарні.

У центрі зайнятості їй запропонували співпрацю з Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Вони впроваджували проект для переселенців. За грантові гроші вивчитися на масажиста. Перший раз відмовилася. Потім пропозиція надійшла вдруге. Вирішила спробувати. В Луганську робила реабілітаційні масажі дітям у лікарні.

Жінка написала бізнес-план, захистила проект і виграла грант на навчання. За проектом можна було вибрати будь-який навчальний заклад. Світлана вибрала Центр розвитку салонного бізнесу в Києві. Навчалася 3 місяці за програмами "Школа масажу" і "Школа косметології". Після закінчення отримала диплом державного зразка.

Спочатку жінка робила масажі рідним і знайомим. Потім її рекомендували іншим. Так напрацьовала базу клієнтів.

За грант Світлана купила обладнання для косметичних процедур. Крім масажу обличчя і різних масок робить інші процедури по очищенню й омолодженню шкіри.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ