Підтримати нас

Незаконний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо відвідав "інавгурацію" Путіна

07 травня 2024 14:41
244
Поширити:
Скриншот з російських прокремлівських ЗМІ

7 травня відбулася церемонія "інавгурації" очільника Кремля Володимира Путіна. Подію відвідав окупаційний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Сальдо заявив нібито про покращення економічної ситуації в регіоні за період окупації та назвав окупацію Херсонщини та інших територій України “історичними рішеннями”.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією.   Сергій Данилов розповів, що "інавгурація" Володимира Путіна, яку відвідав Володимир Сальдо, є нелегітимною. 

За його словами процес виборів був імітацією, адже він не був прозорим та чесним, а також у Путіна не було явних конкурентів. 

“Але на міжнародній арені українська дипломатія використовує факт проведення цієї фейкової події (ред. виборів) на окупованих територіях, для того, щоб поставити під сумнів легітимність обрання Путіна”, – каже Сергій Данилов.
 На думку Данилова, присутність Володимира Сальда на "інавгурації" свідчить про те, що з посади його не зняли.

“Хоча серед самих окупантів ходять вперті чутки, що з Сальдом скоро попрощаються або розправляться”, – додає Сергій Данилов.
  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це провела нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях тривало до 17 березня.
  • В ефірі “Вгору” Юрій Соболевський повідомив, що вибори президента РФ не мають юридичної сили. Вони несли небезпеку для людей, які залишаються на лівобережжі Херсонщини.
  • Речник Держдепартаменту США, Генеральний секретар ООН, Євросоюз, очільники з двадцяти країн комітетів закордонних справ засудили проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України.
  • Про те, як пройшли незаконні вибори президента РФ на окупованій території Херсонщини в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ