Підтримати нас

У школах, які планують відкривати на правобережжі Херсонщини, немає пожежних сигналізацій

20 липня 2024 16:07
330
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На правобережжі Херсонщини у 2024-2025 навчальному році планують відновити навчання у змішаній формі в 7 школах. В укриттях, що облаштовані в цих навчальних закладах, немає пожежних сигналізацій.

Про це йдеться на сторінці очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Держслужбовець зазначив, що кожну захисну споруду повинна оглянути комісія та надати рекомендації. 

“Наразі жодне з укриттів не має пожежної сигналізації. Тобто – вони не готові приймати дітей. Це першочергове завдання – якнайшвидше привести до ладу системи протипожежного захисту”, – додав Прокудін. 

Окрім цього, планують встановити покажчики руху до укриттів та додаткове освітлення. А також розробити інструкції дій під час евакуації.

  • Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі телемарафону “Єдині новини” зазначив, що з 1 вересня 15 шкіл планують почати працювати у змішаній формі навчання у віддалених громадах правобережжя Херсонської області.
  • У Нововоронцовській громаді на Херсонщині облаштовують укриття в лікарні та ліцеї. Сховище в освітньому закладі може вмістити близько 850 людей.
  • На підготовку закладів освіти Херсонської області до роботи у змішаному (ред. онлайн і офлайн) форматі навчання, у 2024 році Уряд виділив 200 мільйонів гривень. Кошти спрямують на будівництво укриттів у трьох школах та ремонт наявних укриттів. У 2023 році на ці ж потреби виділили 15 мільйонів гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів