Підтримати нас

У Нововоронцовській громаді на Херсонщині облаштовують укриття в лікарні та ліцеї

26 травня 2024 14:31
193
Поширити:
Скриншот із відео ОВА

У Нововоронцовській громаді на Херсонщині облаштовують укриття в лікарні та ліцеї. Сховище в освітньому закладі може вмістити близько 850 людей. 

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

В ліцеї ще тривають ремонтні робити. Наразі завершується розробка проєкту капітального ремонту будівлі ліцею та укриття з підведенням всіх необхідних комунікацій. За підтримки громади міста Ассен придбали шкільні меблі, комп'ютерну техніку, спортивне та туристичне обладнання, медикаменти. Також вони профінансують вентиляційне обладнання для укриття. 

У лікарні, окрім сховища, облаштовують «під землею» операційну та палату інтенсивної терапії. Станом на травень відновили підлогу та стіни, зміцнили фундамент, покращили водовідведення.

  • З моменту деокупації правобережжя Херсонщини в 11 лікарнях відремонтували укриття. Для цих робіт залучили кошти закладів охорони здоров'я та благодійних організацій.
  • На підготовку закладів освіти Херсонської області до роботи у змішаному (ред. онлайн і офлайн) форматі навчання, у 2024 році Уряд виділив 200 мільйонів гривень. Кошти спрямують на будівництво укриттів у трьох школах та ремонт діючих укриттів. У 2023 році на ці ж потреби виділили 15 мільйонів гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів