Підтримати нас

Національна поліція повідомила про підозру членкині депутатської комісії в окупованій Каховці на Херсонщині 

30 вересня 2024 09:00
132
Поширити:
Скриншот з окупаційного ЗМІ Херсонщини "Таврія"

Національна поліція України оголосила про підозру в колабораціонізмі уродженці Генічеська 60-річній Олені Філіпчук. Їй інкримінують добровільне обрання до незаконного органу влади, створеного на окупованій території.

Текст підозри оприлюднили на сайті Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що від 10 вересня 2023 року жінку обрали депутаткою до ради депутатів  Каховського муніципального округу   Муніципальний округ – одна з територіальних одиниць в Росії. У серпні 2022 року російські окупанти утворили 18 муніципальних округів на території Херсонської області, контроль над 5 з них вони втратили після деокупації.  I скликання від ліберально-демократичної партії РФ. Згодом її призначили членкинею постійної депутатської комісії з бюджетних питань та інвестицій.

Їй інкримінують часину 5 статтю 111-1 КК України. Вона передбачає ув’язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

За даними Центру журналістських розслідувань, Олена Філіпчук – мати окупаційного голови Каховки на Херсонщині Павла Філіпчука. У 2022 році вона очолювала окупаційний пенсійний фонд у Каховці, була причетна до захоплення Каховського геріатричного пансіонату, розграбування місцевих відділень «МТБ-банку» та «Ощадбанку».

  • Дві жительки окупованої Каховки Херсонської області отримали заочну підозру в колабораціонізмі. Вони брали участь у незаконних виборах, що відбулися у вересні 2023 року на окупованому лівобережжі Херсонської області, та були обрані незаконними депутатками від політичних партій РФ.
  • Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 38-річній жительці Чаплинки на Херсонщині Жамілі Запускаловій. Вона брала участь у незаконних виборах до Ради депутатів Каланчацького муніципального округу першого скликання від партії “Єдина Росія”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів