Підтримати нас

Жителька Чаплинки на Херсонщині за співпрацю з РФ отримала підозру від СБУ

26 вересня 2024 07:56
272
Поширити:
Фото зі сторінки окупаційної адміністрації селища Каланчак

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 38-річній жительці Чаплинки на Херсонщині Жамілі Запускаловій.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, не пізніше 10 вересня 2023 року проросійські налаштована Запускалова брала участь у незаконних виборах до Ради депутатів  Каланчацького муніципального округу   Муніципальний округ – одна з територіальних одиниць в Росії. У серпні 2022 року окупанти утворили 18 муніципальних округів на території Херсонської області, контроль над 5 з них вони втратили після деокупації.  першого скликання від партії “Єдина Росія”. Її обрали та затвердили окупаційною головою постійної комісії по соціальних питаннях, законності та депутатської етики. 

На цій посаді вона має організовувати “відпочинок” для місцевих жителів, затверджувати дати “виборів” і видавати “нагороди”. Також підозрювана проводить засідання комісії, контролює підготовку матеріалів до них, підписує протоколи та дає доручення членам комісії, стверджують правоохоронці.

Жінці загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Жаміла Запускалова народилася в місті Тойтепа (Узбекистан), зареєстрована в селищі Чаплинка Херсонської області.

  • 24 серпня Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі депутатці Ради депутатів  Генічеського муніципального округу першого скликання уродженці Партизан Херсонської області Наталі Бєлік.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів