Підтримати нас

“Депутатки” незаконної ради на окупованій Херсонщині отримали підозру у колабораціонізмі

28 вересня 2024 17:25
57
Поширити:
Фото: Pexels

Дві жительки окупованої Каховки Херсонської області отримали заочну підозру у колабораціонізмі. Жінки взяли участь у незаконних виборах, що відбулися у вересні 2023 року на  окупованому лівобережжі Херсонської області, та були обрані незаконними депутатками від політичних партій РФ.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Херсонській області.

За даними слідства, у вересні 2023 року перша підозрювана 61-річна уродженка Нової Каховки, перебуваючи в окупованій Каховці, добровільно взяла участь у незаконних виборах до окупаційної Ради депутатів каховського муніципального округу херсонської області першого скликання як незаконна кандидатка у депутати від політичної партії РФ “Єдина Росія”.

Іншою підозрюваною стала 60-річна уродженка Генічеська. Наприкінці серпня 2023 року вона взяла участь у незаконних виборах та зареєструвалася під номером 5 як незаконна кандидатка у депутати до окупаційної херсонської обласної думи першого скликання від місцевого відділення політичної партії РФ “Ліберально-демократична партія Росії”.

За результатами незаконного голосування обидвох жінок обрали незаконними депутатками. А 19 вересня 2023 року вже відбулось перше засідання окупаційної ради, на якій їх призначили ще й незаконними членами постійних комісій: перша жінка приєдналась до окупаційної комісії по промисловості, містобудуванню, розвитку інфраструктури та підтримки підприємництва, а друга – з бюджетних питань, економіки та інвестицій окупаційної Ради депутатів першого скликання муніципального утворення – каховський муніципальний округ.

Жінкам загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без.

  • За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо заступниці голови окупаційної адміністрації Скадовська Херсонської області.
  • Судитимуть депутата Херсонської обласної ради VIII скликання за державну зраду, та пособництво державі-агресору. Він допомагав російським окупантам захопити Скадовськ Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів