Підтримати нас

Судитимуть заступницю голови окупаційної адміністрації Скадовська на Херсонщині 

27 вересня 2024 10:00
126
Поширити:
Фото: Європростір/Людмила Козлова

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо заступниці голови окупаційної адміністрації Скадовська Херсонської області. 

Про це йдеться на сторінці Херсонської обласної прокуратури. 

Зазначається, що їй інкримінують добровільне зайняття посади у незаконному органі влади, створеному на окупованій території, зокрема в окупаційній адміністрації держави-агресора. 

За даними слідства, жінка у 2022 році обійняла незаконну посаду та організовувала навчальний процес за стандартами РФ. Окрім цього, вона брала участь у заходах на підтримку країни-агресора.

У 2022 році Офіс генпрокурора та Служба безпеки України повідомляла їй про підозру в колабораціонізмі. Мова йшла про Людмилу Козлову. 

За даними Чесно, Людмила Козлова – уродженка Чернігівської області. У 2022 році обрана депутаткою до Скадовської міської ради від партії "Наш край". Згодом стала головою фракції цієї ж політичної партії. 

У 2015 році вона балотувалася до Скадовської міської ради від партії "Блок Петра Порошенка" та її не обрали. 

У 2024 році Козлова отримала другу підозру в колабораційній діяльності.

Їй загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Судитимуть депутата Херсонської обласної ради VIII скликання за державну зраду, та пособництво державі-агресору. Він допомагав російським окупантам захопити Скадовськ Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів