Підтримати нас

На окупованому лівобережжі Херсонщини військові РФ голосують під виглядом місцевих

Вгору
Автор статті
04 березня 2024 12:24
294
Поширити:
Фото: Associated Press

На окупованих територіях Херсонської області російські військові декілька разів голосують під виглядом місцевих на незаконних виборах президента Росії.

Про це повідомляє рух спротиву “Жовта Стрічка”.

За словами активістів руху, через низьку явку на незаконних виборах, до голосування почали залучати мобілізованих російських солдатів.

Вони перевдягаються в цивільний одяг та голосують на незаконних виборчих дільницях під виглядом місцевих жителів.

У дописі йдеться, що подібні випадки зафіксували в населених пунктах Каховського району, біля Олешок, в Іванівці та Нижніх Сірогозах.

  • Нещодавно Центр національного спротиву розповідав, що очільники окупаційних адміністрацій та навчальних закладів на окупованих територіях отримали план з явки своїх підлеглих на незаконні виборчі дільниці для голосування на виборах президента РФ.
  • Раніше стало відомо, що окуповані території Херсонщини незаконна влада розділила на два округи. З 27 по 29 лютого голосуватиме один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях триватиме до 17 березня.
  • За інформацією Центру національного спротиву, члени незаконних виборчкомів фіксують, де проживають люди. Мета таких візитів – агітація до участі в нелегітимних виборах.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну “владу”.
  • Активісти руху спротиву “Жовта стрічка” створили карту незаконних виборчих дільниць на окупованих територіях України, у тому числі й на окупованій Херсонській області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ