Підтримати нас

На окупованих територіях України незаконна влада обходить будинки людей перед нелегітимними виборами – ЦНС

Вгору
21 лютого 2024 13:06
493
Поширити:

На захоплених землях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької області окупаційна влада обходить будинки місцевих жителів перед незаконними виборами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією ЦНС, члени незаконних виборчкомів фіксують, де проживають люди. Мета таких візитів – агітація до участі в нелегітимних виборах. Також вони незаконно знімають або записують ці розмови. 

“Під запис розпитують мешканців про те, чи будуть ті голосувати, чи знають, коли вибори”, – повідомляє Центр національного спротиву. 

  • Псевдовибори в окупованих регіонах, зокрема на Херсонщині, російська влада планує провести з 15 по 17 березня 2024 року. За інформацією центру нацспротиву, вибори планують розтягнути на кілька днів із голосуванням за місцем проживання, для того, щоб пояснити порожні “дільниці”.
  • 2 лютого журналістка Медіаплатформи “Вгору” говорила з Юрієм Соболевським, який зазначив, що жодних виборів на окупованій території не буде, як не було й референдуму. Аби створити картинку демократії, проведуть пропагандистське шоу.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець закликає міжнародну спільноту засуджувати незаконні вибори на окупованих територіях України.
  • Також на захоплені території Росія відправила спеціальні загони для слідкування за фальсифікаціями та звітами на “виборах”.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ