Підтримати нас

Пропагандистське шоу: Соболевський прокоментував вибори на лівобережжі Херсонщини

Вгору
03 лютого 2024 12:32
417
Поширити:

Ніяких виборів на окупованій території Херсонської області не буде, як не було і референдуму. Аби створити картинку демократії, проведуть пропагандистське шоу.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.
За його словами, Росія це робить для своєї аудиторії та для інших країн, які ще дослухаються до російської влади.
Соболевський зазначив, що кількість виборців, про яку заявила окупаційна влада, викликає сумніви.

“Жодного обліку людей, які зараз там залишаються, окупаційна адміністрація не проводила. Теоретично є різні бази даних, з яких можливо було скласти цей реєстр виборців, але так само ніяких публічних заяв про те, що вони цю роботу проводили – не було”, – розповів чиновник.

Він додав, що ймовірно, вже є підготовлені цифри нібито про перемогу Володимира Путіна.
Він зазначив, що російські окупанти сформували на захоплених територіях Херсонщини близько 200 комісій, але акцент вони знову будуть робити на виїзну роботу, бо так зможуть намалювати будь-які результати.
Крім того, на лівобережжі Херсонщини збільшилася кількість Росгвардійців. Імовірно, вони будуть супроводжувати людей, які знову будуть обходити будинки місцевих жителів і примушувати голосувати. 

“Мої рекомендації людям, якщо ви не маєте можливості не голосувати, якщо прийшли до вас ці озброєні росіяни до хати, то поставте якусь галочку на папірці, це не є голосування, це не є вибори й для вас ніякої відповідальності не буде. Тому що для нас важливіше життя та здоров'я наших людей”, – додав Соболевський.

Водночас він сказав, що передбачена кримінальна відповідальність для людей, які допомагають проводити незаконні вибори.

  • Незаконні вибори в окупованих регіонах, зокрема на Херсонщині російська влада планує провести з 15 по 17 березня 2024 року. За інформацією центру нацспротиву, вибори планують розтягнути на кілька днів із голосуванням за місцем проживання, для того, щоб пояснити порожні “дільниці”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ