Підтримати нас

Лаборанту з Нової Каховки Олексію Резнікову винесли вирок за підтримку незаконного референдуму на Херсонщині

Автор статті
25 квітня 2024 12:22
206
Поширити:
Олексій Резніков. Скриншот з відео

Рівненський міський суд 19 квітня визнав винним у колабораціонізмі лаборанта з ліцею № 9 Новокаховської міської ради Олексія Резнікова. Він закликав мешканців Херсонщини взяти участь у псевдореферендумі з приєднання області до складу Росії.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду.

Не пізніше 27 вересня 2022 року, перебуваючи на окупованій Херсонщині, Олексій Резніков у відеосюжеті закликав мешканців окупованої Херсонщини брати участь у псевдореферендумі. Тому чоловіка обвинувачують у публічних закликах до проведення незаконного референдуму на окупованій території.

Зокрема, на Ютубі розмістили відео, з закликом колаборантів проголосувати на псевдореферендумі. Серед них був і Олексій Резніков. У тому відео він сказав:

«Референдум о вхождении Херсонской области в состав Российской Федерации жизненно необходим. Приходите, голосуйте, не бойтесь. Пусть нас бояться. Мы за Россию».

Олексій Резніков. Скриншот зі згаданого у вироку відео

У суді вину обвинуваченого підтвердили й показами двох свідків.

Перша свідкиня є директором ліцею № 9 Новокаховської міської ради Херсонської області та до серпня 2022 року перебувала у Новій Каховці. Після цього вона вимушено покинула ліцей через його захоплення окупаційною владою. Директорка знає обвинуваченого, оскільки Резніков працював лаборантом у ліцеї.

Друга свідкиня працювала вчителем у ліцеї №9 Новокаховської міської ради де й познайомилася з лаборантом Резніковим. 

Також декілька свідків впізнали його в агітаційних російських відеосюжетах, де жителів Херсонщини закликали голосувати на псевдореферендумі. 

У підсумку Олексія Резнікова визнали винним в колабораціонізмі й призначили 9 років ув’язнення з конфіскацією майна. Йому не можна обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування 15 років.

  • Станом на 13 квітня 2024 року правоохоронці розпочали 3 тисячі 829 кримінальних проваджень за колабораціонізмом по всій Україні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ