Підтримати нас

Херсонські студенти зіграли благодійну виставу для дітей

06 травня 2016 06:19
259
Поширити:

Протягом десяти років, у світле свято Великодня, Херсонський обласний академічний театр ляльок запрошує усіх небайдужих поринути у чарівне дійство добра, любові та радості.

Цей рік не став виключенням.

У вівторок, 3 травня,  за сприяння та підтримки управління культури Херсонської державної адміністрації, Херсонського державного університету, факультету культури і мистецтв, Херсонського обласного академічного театру ляльок та Української православної церкви Київського патріархату відбувся благодійний проект для дітей.

Чарівна містерія, створена організаторами проекту, не залишила нікого байдужим. Учасники впевнені, що кожен має повірити в диво.

Усі, хто втілював проект у життя, жили ним і вклали частинку себе. Так, в холі театру ляльок маленьких гостей зустрічали студенти 3 курсу факультету культури і мистецтв, спеціальності культурологія з театралізованою розважально-ігровою програмою «Пригоди чарівного лісу». Її режисером виступила асистент кафедри культурології Альона Граматюк.

- Дуже важливо з самого дитинства пояснювати, що таке добро і зло. І, необхідно це робити вживу. Бо саме жива енергія найкраще закладає основні моральні принципи у дітей, що відвідують вистави. З екрану монітора також може доноситися правильна думка, але це інший світ, інша реальність. - вважає один із учасників постановки, студент 3-го курсу Дмитро Овдійчук.

Після розважально-ігрового шоу захоплених малят та їх батьків чекали майбутні культурологи з 2-го курсу, з великодньою виставою «Вогонь добра». Режисером-постановником якої виступила завідувач кафедри культурології ХДУ, заслужений працівник культури України, доцент Лідія Лимаренко. Протягом дня студенти зіграли аж чотири такі вистави.

- Напередодні Великодніх свят ми дали сценічне життя виставі «Вогонь Добра», яка розповідає чарівну історію про пригоди Марійки і її лісових друзів. Кожен вихід супроводжувався музикою, танцями і, звичайно ж, посмішками. Всю свою душу хотілося віддати глядачам. На нас дивилися захоплені очі дітей, батьків – серце калатало від щастя! - ділиться своїми враженнями студентка 2-го курс Юлія Щетина.



Багато зусиль вкладено для такої справи, кожне слово пронизане щирими та живими почуттями студентів, їх керівників і наставників. Створені на парах тексти програми та казки, живо, правдиво втілені на сцені. Оригінальне музичне оформлення казки підготував викладач кафедри вокалу та хорових дисциплін факультету культури і мистецтв  Олексій Пономарьов. Театральне дійство на сцені стало ще яскравішим завдяки хореографії, створеної викладачем кафедри музичного мистецтва і хореографії Інною Білоусенко.

Одним із учасників благодійного проекту для дітей виступила Херсонська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату. Координатор проекту Владислав Дяченко від єпархії роздав 250 квитків-запрошень на виставу серед учнів недільних шкіл міста, дітей з малозабезпечених родин та дітей загиблих та поранених воїнів АТО.

Перед початком вистави отець Ігор Семеніхін привітав всіх глядачів з Великоднем. За ініціативою отця Ігоря та за підтримки виконуючого обов’язки першого заступника голови Херсонської облдержадміністрації Дмитра Бутрія всім дітям, після завершення святкової програми вручили великодні подарунки.



Не можливо було обійтися без підтримки та допомоги декана факультету культури і мистецтв, заслуженого працівника культури України, професора Миколи Григоровича Левченка, директора Херсонського обласного академічного театру ляльок, заслуженого працівника культури України Віктора Морозова, головного режисера Херсонського обласного академічного театру ляльок, народного артиста України Бориса Чуприни.

Дарувати завжди приємніше, ніж отримувати. Напевне, найбільша дяка – це запальні оплески залу, щасливі й радісні обличчя дітей та дорослих, що виходять після вистави, обмінюючись жваво своїми враженнями та посмішками. Дякуємо нашим педагогам-майстрам, дякуємо усім, хто вірить в нас!

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів