Підтримати нас

ISW: в районі окупованої Каховки на Херсонщині перебуває незаконно створений батальйон "Маргелова"

Автор статті
28 квітня 2024 14:27
150
Поширити:

На Херсонському напрямку діють підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади РФ (Чорноморський флот), а поблизу окупованої Каховки – підрозділи російського незаконно створеного добровольчого батальйону «Маргелова».

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, 27 квітня тривали позиційні бої на лівобережжі Херсонщини, у тому числі поблизу села Кринки. 

Крім того, російський військовий блогер заявив, що українські сили зберігають незначну присутність біля Антонівського мосту, йдеться в повідомленні.

  • Нещодавно стало відомо, що у результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • Українські фотографи Владислава та Костянтин Ліберови опублікували відео, на якому показано який вигляд має село Кринки на лівобережжі Дніпра, де щодня точаться запеклі бої.
  • 17 квітня аналітики Інституту вивчення війни у звіті, посилаючись на російські джерела, писали, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
  • Раніше Інституту вивчення війни повідомляв, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що окупаційні війська просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ