Підтримати нас

Через коронавірус ЗСУ очікує колапс з організації харчування

Автор статті
19 березня 2020 17:32
895
Поширити:

Внаслідок відмови переможців торгів надавати послуги харчування через форсмажорні обставини, пов’язані з введенням обмежень щодо протидії епідемії коронавірусної інфекції, за три дні можуть припинити харчувати військових 252 військових частин.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак.

«У результаті відмови переможців торгів надавати послуги харчування, посилаючись на форсмажорні обставини, пов’язані з введенням обмежень по заходах щодо протидії коронавірусу, і загрози зриву безперервного харчування військовослужбовців ЗСУ та Міністерства внутрішніх справ, необхідно продовжити право надавати послуги з харчування у 2020 році за договорами 2019 року з прийняттям відповідних змін до Закону України «Про бюджет 2020 року».

Він запропонував протягом одного дня доопрацювати запропоновані зміни з МВС, Мінфіном, Мінекономіки та Мін’юсту. Крім того, Іван Руснак повідомив, що Міністерство оборони ухвалило рішення звернутися до правоохоронних органів для з’ясування причин та обставин, які склались в результаті проведення торгів і відмови постачальника щодо надання послуг армії.

За словами Івана Руснака термін надання послуг з харчування закінчиться 21 березня.

«Якщо ми не встигнемо завтра-післязавтра розглянути цей законопроєкт у Верховній Раді, то ми фактично не зможемо харчувати 252 військові частини»

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ