Підтримати нас

В Україні запустили телеграм-бот «Архіву війни»

Vgoru
Автор статті
13 травня 2022 15:10
949
Поширити:

У середині березня команда ГО «Докудейз» розпочала роботу над «Енциклопедією війни». З того часу вони отримали відео-свідчення тривалістю понад 19 годин, а також знайшли партнерів серед правозахисних організацій, що займаються збором відео та готують позови проти воєнних злочинців з РФ. Ініціатива ГО «Докудейз» змінила масштаб та назву на «Архів війни» і продовжує збір свідчень. Аби ви могли максимально швидко та зручно передати власноруч відзняті відео- та аудіоматеріали ми запустили телеграм-бот проєкту.

Команда шукає відео- та аудіоматеріали, які документують:

  • ваше життя та побут під час війни;
  • опір цивільного населення агресору;
  • евакуацію, перебування в бомбосховищах;
  • руйнування майна, насилля та інші злочини, здійснені російською армією на території України;
  • будь-які інші матеріали, відзняті під час війни, які видаються вам важливими. 

Ви можете завантажити матеріали відзняті вами або іншими людьми. Якщо ви підвантажуєте відео, автором/-кою якого ви не є — будь ласка, зазначте джерело чи автора/-ку цього відео. Всім автор(к)ам матеріалів переданих до «Архіву війни» гарантують анонімність.

«Архів війни» — це інструмент протидії війні проти України в інформаційному, мистецькому та правовому полі. Тому згодом за модерації та координації команди ГО «Докудейз» з архівом отримають можливість працювати:

  • юрист(к)и та правозахисники/ці;
  • дослідники/-ці;
  • журналіст(к)и;
  • митці та мисткині.

P.S. Проєкт «Архів війни» створено за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Архів війни» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи.

За фінансової підтримки чеської організації People in Need, у рамках ініціативи SOS Ukraine.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ