Підтримати нас

В Україні нарешті з'явиться професія “сценарист”

Автор статті
06 серпня 2021 12:30
1,099
Поширити:

Експерти у сфері кіномистецтва не без підстав вважають, що практично на 50% (якщо не більше) успіх фільму залежить від роботи сценариста. Саме він відточує сюжетну лінію, завдяки чому кінематограф отримує якісний продукт.

Як ми вже писали, в Україні досі немає такої професії - "сценарист". У профільних вишах не має відповідних методичних програм, а в професію приходять люди, які вчаться писати сценарії самостійно. Тобто, в буквальному сенсі самоучки.

Але ця тенденція найближчим часом може змінитися.

Так, продюсерка компанії PSB films Белла Терзі наголошує, що професія сценариста в Україні дуже потрібна.

“Це якби в будівництві не готували архітекторів. Що ми можемо побудувати без них? Українська кіноіндустрія надзвичайно потребує якнайшвидшого оновлення навчальних програм та поповненні фахівцями практично всіх кінопрофесій”,- розповідає вона.

Зараз в Україні проводиться комплексне опитування представників кіногалузі: роботодавців із різних секторів індустрії, представників вишів та коледжів, студентів випускних курсів та фахівців, які нещодавно завершили навчання тощо.

Дослідження допоможе виробити Стратегію розвитку кіноосвіти в Україні та встановити розбіжності між потребами ринку та обсягом підготовки фахівців за наявними освітніми програмами в галузі кіно.

Оприлюднення результатів дослідження заплановано на кінець вересня 2021 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ