Підтримати нас

Скандали в міському клубі

Автор статті
26 травня 2020 06:00
574
Поширити:

На початку XX століття міський клуб (ми його знаємо як колишній палац культури суднобудівників) був одним із найпопулярніших місць відпочинку херсонців за грою в карти.

Хоча деякі жителі вважали його звичайним кабаком, де спалахували постійні скандали, пов’язані з грою в карти. Наша історія, яка сталася в жовтні 1907 року, також не стала винятком.

Під час гри один із гравців почав вимагати виплату - п’ять рублів золотою монетою. Інші гравці почали протестувати, аргументуючи, що його ставки до роздачі карти не було. Це ж підтвердили навіть друзі «переможця». Але дебошир «не угомонился и продолжал настойчиво поддерживать свое требование. Дело кончилось тем, что проигравший бросает пять рублей с очевидным побуждением только бы отделаться от нахала» (газета «Родной край», № 376, 1907 р.). Як не дивно, але ця історія закінчилася доволі мирно. Наш герой взяв п’ять рублів та швидко покинув міський клуб. Хоча ніхто так і не  зрозумів, хто з учасників був винуватцем у цій ситуації.

Інший інцидент, який трапився раніше, у січні 1902 року, не закінчився так мирно. Під час маскараду «изящный брюнет получил пощечину от женщины в черкесском костюме за то, что позволил себе, ввиду особой любезности, что-ли – ущипнуть её» (газета «ЮГ», № 1100, 1902 р.). Але адміністрація клубу ніяк не відреагувала на витівку молодика. Вона навіть не спромоглася вигнати його із костюмованого балу.

Кожен скандал у міському клубі був пов’язаний з непристойною поведінкою відвідувачів. Напевно, переступаючи поріг цього закладу, городяни забували про елементарні правила поведінки та ввічливості. Бо тут емоціями керував азарт, підігрітий алкогольними напоями. Тож і спалахували скандали, втручатися в які доводилося поліціянтам. Хоча такі пригоди, як на нашого сучасника, виглядають доволі  непримітними.  Почитайте лише сьогоднішню кримінальну хроніку...

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ