Підтримати нас

Новий пакет санкцій проти Росії. Чого очікувати від європейських країн

Vgoru
Автор статті
24 лютого 2022 18:53
660
Поширити:

Західні країни хочуть завдати економічного удару по Росії. Зокрема, готують великий пакет економічних санкцій.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії під час брифінгу щодо нападу Росії на Україну. Трансляцію виступу політика транслювали світові ЗМІ, як повідомляє 24 канал.

За словами Джонсона, великий пакет економічних санкцій – це максимальний тиск, який Британія та партнери можуть зробити. Мовиться про "найбільший пакет санкцій з боку Заходу, який Росія коли-небудь бачила".

"Ми скористаємося новими повноваженнями проти фінансів Росії", – зауважив політик.

Про які саме обмеження заявив Джонсон:

  • Повне замороження активів банку ВТБ.
  • Повне виключення російських банків з британської фінансової системи найбільшої у світі. Вони також не матимуть доступу до клірингових платежів через Велику Британію. Джонсон додав, що Сполучені Штати також вживатимуть аналогічних заходів.
  • Російські компанії не зможуть збирати кошти на ринку Великої Британії.
  • Лондон обмежує фінанси, які можуть тримати на своїх банківських рахунках громадяни Росії. Також санкції торкнуться Білорусі через її дії проти України.
  • Британія заморозить майно ще понад 100 юридичних і фізичних осіб. Це відбудеться на додаток до попередніх 100 осіб.
  • У Великій Британії заборонять "Аерофлот".
  • Спільно зі Сполученими Штатами та Європейським Союзом Британія має намір обмежити торговельні операції та запровадити жорсткий контроль.
  • Британія заборонить експорт до Росії усіх високотехнологічних елементів і обладнання. Законодавство щодо цього мають підготувати на початку наступного тижня (орієнтовно 28 лютого – початок березня). ​

"І ці санкції стримають можливості Росії на наступні роки. Ми будемо вживати заходи проти тих, хто має великі багатства. Також у Британії планують підготувати законодавство щодо російських компаній, які працюють за кордоном. Олігархи не зможуть ховатися в Лондоні", – наголосив британський прем'єр.

Також Джонсон повідомив, що Захід буде звільнятися від залежності Європи від російських нафти та газу. Адже це було на руку Путіну занадто довго.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ