Підтримати нас

Карантинні канікули: МОН рекомендувало школам і вишам вчергове взяти паузу

Автор статті
12 жовтня 2020 10:00
831
Поширити:

Через погіршення епідеміологічної ситуації Міністерство освіти і науки рекомендуватиме відправити всіх українських школярів на канікули з 15 до 30 жовтня, а студентів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації - перевести на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Усіх студентів на цей період начебто повинні виселити з гуртожитків, а оплачені за проживання гроші - повернути їм.

Щоправда, у Телеграмі виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет повідомив: “Я розумію,  багато хто з вас уже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чиї будинки поки в «червоній» карантинній території, а також соціально незахищені категорії студентів”.

За словами Шкарлета, МОН буде тільки рекомендувати виїхати з гуртожитків  зі збереженням місця проживання студента.

“Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії”, - резюмував він.

Також Сергій Шкарлет поінформував, що вже сьогодні, 12 жовтня МОН підготує і розішле директорам шкіл листи з відповідними рекомендаціями.

“Разом з моїм колегою, міністром охорони здоров'я Максимом Степановим, будемо подавати таку ж пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС рекомендації підготувати відповідне розпорядження і прийняти його на засіданні уряду вже 13 жовтня”, - додав Шкарлет.

У той же час, за його словами, установи дошкільної освіти працюватимуть у штатному режимі з урахуванням рекомендацій МОЗ і головного санітарного лікаря.

Рекомендації стосуватимуться усіх регіонів, незалежно від кольору карантинної зони.

Треба відзначити, що, напевно, це рішення потрібно було прийняти давно, а не “гратися” у гнучкий карантин та змішане навчання. Очевидно (і директори шкіл не раз говорили про це), що у навчальних закладах важко забезпечити дотримання  санітарних норм та соціальної дистанції, не кажучи вже про масочний режим, якого дотримувалися у школах далеко не всі. Уряд мав ціле літо, аби підготуватися до дистанційного навчання, але насправді державою не було зроблено нічого для організації якісної “дистанційки” в усій країні. До того ж, дещо дивує, що карантин серед шкіл вводиться лише до 30 жовтня. Дата 15 листопада для студентів теж здається трохи передчасною. Хіба ж не зрозуміло, що до цієї дати епідемія аж ніяк не відступиться?

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ