Підтримати нас

До рейтингу журналу TIME внесли трьох українців

Vgoru
Автор статті
29 вересня 2022 15:29
579
Поширити:

Журнал щороку створює дуже знаковий рейтинг TIME100 Next. Щойно часопис назвав переможців у п’ятьох категоріях: «творці», «феномени», «новатори», «лідери», «адвокати». Ці люди, за версією журналу, «змінюють майбутнє світу».

Серед них – Марина В’язовська, лауреатка найпрестижнішої математичної нагороди-медалі Філдса. Цю відзнаку – нобелівку з математики вручають –  на Міжнародному конгресі математиків що чотири роки. Марина – закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а зараз завідує кафедрою в Лозаннському технологічному інституті (EPFL).

«Докази В’язовської тісно пов’язані з кодами виправлення помилок, які використовуються в стільникових телефонах, космічних кораблях та Інтернеті, і в один прекрасний день вони можуть встановити чіткіші зв’язки у багатьох формах зв’язку», – йдеться в повідомленні.

До списку «новаторів» також втрапив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Його поціновували за впровадження нових технологій. 

Серед «лідерів» ще й міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Його заслуги журнал оцінив так:

«Нещодавно він очолив зусилля країни з Чорноморською зерновою ініціативою за підтримки ООН, угодою, спрямованою на стабілізацію світових продовольчих ринків після зривів війни росії проти України, провідного експортера ячменю, кукурудзи та пшениці. Згідно з оцінками Всесвітньої продовольчої програми ООН, конфлікт підштовхнув 70 мільйонів людей у ​​всьому світі до голодної смерті, що робить роботу Кубракова важливою».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ