Підтримати нас

Знову повернулася до лікарні: торік у Херсоні через обстріл лікар загинув, а медсестра отримала поранення

12 червня 2024 21:59
229
Поширити:
Наталя Скалига. Скриншот із відео Супільного

Медсестра отоларингологічного відділення однієї з лікарень Херсона Наталя Скалига повернулася до своєї роботи. Унаслідок російського обстрілу 1 серпня 2023 року вона отримала осколкові поранення щелепи, стегна, грудної клітини та перелом одного з шийних хребців.

Про це повідомили журналісти Суспільного Херсон.

“Шансів на одужання лікарі давали мало, але Наталя відновилась та повернулась на своє робоче місце”, – йдеться в повідомленні.

Як згадує жінка, 1 серпня минулого року вона проводила інструктаж для нових лікарів і показувала робочі місця:

“Один із лікарів запитав, що це за балкон і ми вийшли подивитися. На той момент не було сигналу повітряної тривоги. Коли ми почали заходити назад і почули вибух”.

Завідувач отоларингологічного відділення Сергій Подлєсний згадує, що у той день побачив, як біля балкона лежали старша сестра і лікар. Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Сергій Туряниця розповів, що лікар загинув від осколкового поранення в серце, а Наталія була у важкому стані. За його словами, вона була на межі зупинки серця, тому були сумніви, що вдасться щось зробити. 

Коли Наталія прийшла до свідомості говорити не могла через складну травму щелепи. Також їй потрібно було заново вчитися ходити. З вересня 2023 року до березня 2024 року вона лікувалася в інсультному та щелепно-лицьовому відділенні. А потім поїхали до Львова, тому що почалося запалення кісток. Наталію чекаю ще одна операція. Однак 1 червня 2024 року вона повернулася на свою роботу, передають журналісти.

  • Унаслідок російського обстрілу Херсона 1 серпня загинув лікар Дмитро Білий. Йому було 25 років. Це був його перший робочий день після закінчення навчання.  Під час того обстрілу були пошкоджені два поверхи – хірургічне та отоларингологічне відділення, зруйновано операційну. Того дня постраждала й медсестра – у неї травмована щелепа. 
  • Через обстріл лікарні згодом стало відомо про ще чотирьох постраждалих медпрацівників. У них діагностували контузію та гостру реакцію на стрес.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів