Підтримати нас

Жителі Бериславської громади можуть обрати нові назви вулицям і селу Першотравневе в межах Закону про деколонізацію

Vgoru
Автор статті
25 серпня 2023 14:36
400
Поширити:

Жителям Бериславської громади пропонують до 7 вересня пройти опитування з перейменування вулиць, назви яких підлягають дерусифікації та деколонізації. Пропонують обрати нову назву й для села Першотравневе. Його результати винесуть на громадське обговорення. 

Про це повідомляє Бериславська Міська Рада.

В опитуванні пропонують обрати нові назви вулицям у Бериславі, Зміївці, Томариному, Першотравневому, Раківці, Шляховому, Новобериславу. Також пропонують перейменувати село Першотравневе або на Незалежне, або на Вільне.

Нагадаємо, що згідно з новим Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії» мають бути перейменовані 10 населених пунктів Херсонщини: села Чайкине, Надеждівка, селища Пойма і Первомайське Херсонського району, селища Питомник, Скворцівка, Первомаївка, Ольгине Каховського району, село Муравейник Генічеського району та Первомайське Бериславського району.

Про перейменування херсонських вулиць, які потребують негайної декомунізації та дерусифікації, у прямому ефірі Медіаплатформі «Вгору» докладно розповідав член міської комісії з перейменування краєзнавець Дементій Білий.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ