Підтримати нас

Зеленський запровадив санкції щодо окупаційних поліціянтів із Херсонщини

03 вересня 2024 21:53
442
Поширити:
Володимир Кальченко, Олег Буховець, Іван Денисюк, Олег Тютюрай

Рада національної безпеки і оборони України запровадили санкції щодо окупаційних поліціянтів Херсонщини Олега Тютюрая, Олега Буховця, Івана Денисюка, Володимира Кальченка.

Про це йдеться в указі президента від 2 вересня 2024 року.

Обмеження для всіх ввели на 10 років. Вони передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій, повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, заборонено виводити капітал за межі України та набувати у власність земельні ділянки.

Що про них відомо?

Суд Києва 12 грудня заочно визнав винним у колабораційній діяльності колишнього помічника начальника херсонської «Північної виправної колонії №90» 45-річного Олега Тютюрая. Він очолив незаконно створений «слідчий ізолятор №1» і займався репресіями проти цивільних українців. Пізніше Тютюраю оголосили нову підозру за депортацію українських в'язнів.

До повномасштабного вторгнення РФ працював у Державній установі Північна виправна колонія №90 в Херсоні. Він обіймав посаду помічник начальника установи з питань залучення засуджених до праці та трудової адаптації.

У травні 2022 року Суворовський районний суд Одеси визнав винним у колабораціонізмі 47-річного Олега Буховця, який у 2022 році очолював окупаційну поліцію в Каховці на Херсонщині. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Буховець – уродженець Миколаєва, колишній депутат Каховської районної ради від Партії регіонів. Останні роки перед повномасштабним вторгненням він ніде не працював. На початку серпня 2022 року Олег Буховець втік із міста під час затримання російськими військовими свого близького друга, окупаційного першого заступника голови сусідньої Нової Каховки Віталія Єфименка. Відомо, що на початку 2023 року засуджений переховувався в анексованому Криму, інформують журналісти ЦЖР.

Окупаційного начальника Генічеського районного відділу поліції Володимира Кальченка підозрюють в колабораціонізмі.

За даними руху “ЧЕСНО” у 2019 році він був офіційним спостерігачем на президентських виборах від Порошенка.

З 2017 року до 2020 року був начальником сектора кадрового забезпечення у  Генічеському ВП ГУНП в Херсонській області. До 2017 року працював оперуповноваженим СКП у Генічеському ВП ГУНП в Херсонській області.

Іван Денисюк очолив незаконне головне управління МВС РФ Херсонської області. І за це отримав підозру. З 2016 року він працював поліціянтом відділення конвойної служби ізолятора тимчасового тримання №2 ГУНП в Херсонській області.

  • Також Рада національної безпеки і оборони України оновила санкції від 19 жовтня 2022 року щодо незаконного голови Херсонщини Володимира Сальдо. Тако ввела нові щодо окупаційного ексголови Голої Пристані на Херсонщині Геннадія Недялкова та його заступниці Юлії Черемісіної.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів