Підтримати нас

Очолював окупаційну поліцію в Каховці на Херсонщині: отримав 15 років ув'язнення

29 травня 2024 12:43
156
Поширити:
Олег Буховець
Олег Буховець. Фото: ЦЖР

Суворовський районний суд Одеси визнав винним у колабораціонізмі 47-річного Олега Буховця, який у 2022 році очолював окупаційну поліцію в Каховці на Херсонщині. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, із посиланням на вирок суду.

Суд встановив, що 1 квітня 2022 року Буховець очолив окупаційну поліцію. Він підбирав працівників, примушував поліціянтів до співпраці з окупаційною владою та брав участь у репресіях проти мирних людей.

Доказами співпраці Олега Буховця з російськими окупантами стали покази свідків. Дільничний поліції розповів, що 1 квітня 2022 року до нього підійшли двоє озброєних російських військових і завели до відділку. Олег Буховець запропонував йому виходити на роботу, на що той відмовився. Також засуджений сказав свідку зателефонувати колегам, які залишились у місті, щоб вони зібралися в поліції, йдеться в повідомленні.

За словами, міського голови Каховки, 1 квітня 2022 року його запросили до будівлі Каховської міської ради. Там були співробітники міськради й озброєні військові РФ із масками на обличчях. Тоді російські окупанти представили призначеного ними незаконного мера Каховки Павла Філіпчука і незаконного начальника «поліції» Олега Буховця, передають журналісти.

Як розповіли родичі, викрадених російськими військовими людей у 2022 році, вони були змушені звертатися до Олега Буховця як начальника окупаційної поліції.

Олег Буховець – уродженець Миколаєва, колишній депутат Каховської районної ради від Партії регіонів. Останні роки перед повномасштабним вторгненням він ніде не працював. На початку серпня 2022 року Олег Буховець втік із міста під час затримання російськими військовими свого близького друга, окупаційного першого заступника голови сусідньої Нової Каховки Віталія Єфименка. Відомо, що на початку 2023 року засуджений переховувався в анексованому Криму, інформують журналісти ЦЖР.

  • Судитимуть за колабораціонізм та порушення законів та звичаїв війни трьох жителів Скадовського району Херсонської області. Вони обійняли посади в окупаційній поліції. 
  • Національна поліція заочно повідомила про підозру в порушенні законів і звичаїв війни тюремнику із Херсонщини, 42-річному Олексію Арнауту, який добровільно обійняв посаду першого заступника начальника незаконно створеного «Управління служби виконання покарань по Херсонській області».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів