Підтримати нас

РНБО запровадила санкції щодо окупаційного ексголови Голої Пристані на Херсонщині та його заступниці

03 вересня 2024 19:41
247
Поширити:
Геннадій Недялков та Юлія Черемісіна. Скриншот з відео окупаційних адміністрацій

Рада національної безпеки і оборони України запровадили санкції щодо окупаційного ексголови Голої Пристані на Херсонщині Геннадія Недялкова та його заступниці Юлії Черемісіної.

Про це йдеться в указі президента від 2 вересня 2024 року.

Обмеження ввели на 10 років. Вони передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій, повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, заборонено виводити капітал за межі України та набувати у власність земельні ділянки.

Що про них відомо?

У липні 2024 року за пособництво державі-агресору 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав окупаційний ексголова Голої Пристані  Геннадій Недялков та його заступниця Юлія Черемісіна.Також їх позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком на 15 років.

Геннадій Недляков колишній директор ТОВ “Сан Сервіс”. У 2015 році балотувався до Херсонської обласної ради від партії «Відродження», у 2020 році – до Херсонської міськради від партії “Громадський рух “Народний контроль”. Жодного разу він не набрав достатньої кількості голосів.

У травні 2023 року прокуратура арештувала корпоративні права й майно Недялкова на суму понад 11 мільйонів гривень. Йому належать декілька підприємств, що спеціалізуються на торгівлі мʼясом.

Він упродовж 2022-2023 років очолював окупаційну адміністрацію міста Гола Пристань. За даними окупаційного ЗМІ Херсонщини "Таврія" Геннадій Недляков став незаконним головою депутатів у Голій Пристані та представником болгарської громади.

До повномасштабного вторгнення РФ на територію України Юлія Черемісіна працювала в управлінні юстиції, а також у відділі освіти однієї з громад Скадовського району.

Вона обіймала посаду начальниці відділу освіти, культури та спорту Чулаківської сільської ради. У 2015 році Черемісіна балотувалася до Голопристанської міськради від партії “Батьківщина”.

  • Рада національної безпеки і оборони України оновила санкції від 19 жовтня 2022 року щодо незаконного голови Херсонщини Володимира Сальдо.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів