Підтримати нас

Суд призначив окупаційному голові Голої Пристані на Херсонщині та його заступниці 12 років ув’язнення

11 липня 2024 20:28
390
Поширити:
Геннадій Недялков та Юлія Черемісіна. Скриншот з відео окупаційних ЗМІ

За пособництво державі-агресору 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав окупаційний голова Голої Пристані та його заступниця. Також їх позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком на 15 років.

Про це повідомляє Херсонська Обласна прокуратура.

За даними слідства, засуджені в травні 2022 року співпрацювали з окупаційною владою Херсонщини, а саме збирали інформацію та передавали матеріальні ресурси міста Гола Пристань окупаційній адміністрації регіону. 

Це вже другий вирок окупаційному голові Голої Пристані та його заступниці.

26 червня 2024 року прокурори в апеляційному порядку відстояли максимальне покарання за вироком Теплодарського міського суду Одеської області, який визнав їх винними у колабораційній діяльності та засудив на 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Мова йде про окупаційного голову Голої Пристані Геннадія Недялкова та його заступницю Юлію Черемісіну.

Геннадій Недляков колишній директор ТОВ “Сан Сервіс”. У 2015 році обирався до Херсонської обласної ради від партії «Відродження», у 2020 році – до Херсонської міськради від партії “Громадський рух “Народний контроль”. Жодного разу він не набрав достатньої кількості голосів.

У травні 2023 року прокуратура арештувала корпоративні права й майно Недялкова на суму понад 11 мільйонів гривень. Йому належать декілька підприємств, що спеціалізуються на торгівлі мʼясом.

До повномасштабного вторгнення РФ на територію України Юлія Черемісіна працювала в управлінні юстиції, а також у відділі освіти однієї з громад Скадовського району.

Юлія Черемісіна обіймала посаду начальниці відділу освіти, культури та спорту Чулаківської сільської ради. У 2015 році вона балотувалася до Голопристанської міськради від партії “Батьківщина”.

  • Раніше стало відомо, що Геннадій Недялков та його заступниця Юлія Черемісіна заволоділи автомобілем “Тойота” 2020 року випуску, що належав виконавчому комітету Голопристанської міської ради.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів