Підтримати нас

Оновили санкції щодо незаконного голови Херсонщини Сальда

03 вересня 2024 17:40
271
Поширити:
Фото зі сторінки Сальда у телеграмі

Рада національної безпеки і оборони України оновила санкції від 19 жовтня 2022 року щодо незаконного голови Херсонщини Володимира Сальдо.

Про це йдеться в указі президента від 2 вересня 2024 року.
Обмеження ввели на 10 років. Вони передбачають блокування активів, торгових операцій, купівлю землі та виведення капіталів за межі України, повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України. Також заборонили набувати у власність земельні ділянки.
 
Окрім цього, Сальдо позбавили державних нагород України. За даними руху “ЧЕСНО” він повний кавалер Ордену "За заслуги". 
 
2 вересня президент України Володимир Зеленський підписав два укази про санкції на 10 років проти фізичних та юридичних осіб. За інформацією керівника ОП Андрія Єрмака, санкції вводяться проти тих, кого підозрюють у колабораціонізмі, а також тих, хто сприяв окупаційній владі Росії на територіях України.
Загалом під санкції РНБО за указом № 602 потрапили 175 суб’єктів. Згідно з другим указом №601 – 164 фізичних і 11 юридичних осіб.
  • У вересні 2024 року підозру у віддані наказу на вчинення порушень законів та звичаїв війни отримав окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо. Його підозрюють у викраденні майже 3 тисяч тонн українського зерна.
  • Раніше його достроково позбавили повноваження депутата міської ради.
  • 8 листопада Малиновський райсуд Одеси визнав Сальда винним у державній зраді та призначив йому 15 років позбавлення волі.
  • 21 травня 2024 року його квартиру в Одесі продали на аукціоні за 2 мільйони 900 тисяч гривень.У липні 2023 року майно Сальдо й майно, що належить його доньці та колишній дружині, передали державі.
  • 14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд затвердив заборону діяльності партії «Блок Володимира Сальдо» в Україні.
  • 11 червня Сальдо отримав російське громадянство від тимчасової окупаційної влади Херсона.
  • 3 червня 2022 року він потрапив до санкційного списку Євросоюзу через співпрацю з Росією.
  • 26 квітня 2022 року його призначили головою російської окупаційної адміністрації Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів