Підтримати нас

Замкнене коло запорізьких переселенців

Автор статті
09 червня 2018 14:29
782
Поширити:

Вимушені переселенці, що проживають в модульному містечку Запоріжжя продовжують перебувати під загрозою відключення від електропостачання. 

Напередодні з ними зустрічалися представники КП «Основаніє», яке є посередником між людьми та «Запоріжобленерго», передає alextv.zp.ua.

Модульне містечко повністю електрозалежне. Тут електричні плити для приготування їжі, електричні насоси, що забезпечують функціонування каналізації, тож без електрики життя тут закінчиться. Втім і суми за спожиту електроенергію вражають. Близько тисячі гривень з людини на місяць. Вимушені переселенці обурені. Люди вимагають розшифровки тарифів, чи хоча б доступу до лічильника, аби самим фіксувати дані. Та обслуговуюча компанія в такому доступі відмовляє.

Люди не можуть і не хочуть сплачувати тисячі гривень на місяць з родини за умови проживання близькі до вагону потягу. Борги накопичуються. Наразі майже половина місцевих – у списках боржників. Суми тут від півтори тисячі до 28 тисяч гривень з людини. Загальний борг становить більше восьмисот тисяч гривень. Міська влада допомогти не може. Через те, що люди отримують адресну допомогу від державного бюджету, місцевий бюджет не має права виділяти кошти на погашення цих боргів. А електро постачальна організація не повинна надавати послуги в борг.

В свою чергу люди не хочуть або навіть не можуть платити по тисячі гривень за койку у гуртожитку. Раді б і самі поїхати, та не всім вдається винайняти житло. Запоріжці неохоче здають в оренду квартири переселенцям, побоюючись проблем з податковою. Тож замкнене коло, вирішити яке могла б політична воля, або державна програма підтримки вимушених переселенців, за якою вони б гарантовано могли отримати повноцінне житло, а не постійно жити у тимчасових спорудах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ