Підтримати нас

З окупованого Скадовська на Херсонщині виїхало близько 60% людей

19 травня 2024 21:59
2,187
Поширити:
Скадовськ, стела
Фото: Радіо Свобода "Новини Приазов'я"/ Скадовськ Херсонська область

З окупованого Скадовська на лівобережжі Херсонщини виїхало близько 60% місцевих жителів. Переважно залишилися люди літнього віку.

Про це повідомив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв під час виступу на круглому столі "Наш Південь: ідентичності в умовах війни", передає Сергій Данилов.

Він додав, що останнім часом з'явилися багато інформацій про те, що люди повертаються. У першу чергу це пов'язане з майновими питаннями. Адже окупаційна влада оголосила про націоналізацію. 

“Є ті, що живуть за кордоном, я таких особисто знаю, поїхали, оформили документи, взяли паспорт, посиділи місяць, півтора, оформили документи та поїхали назад. Це ті, хто за кордоном. Зрозуміло, що з України це зробити складніше”, – розповів Яковлєв.

За його словами, російські окупанти не приймають жодних доручень. Лише власник має особисто оформити документи.

Також він зазначив, що наразі в місті живуть люди, які виїхали з правобережжя Херсонщини у 2022 році та ті, чиї будинки були затоплені через підрив окупаційними військами дамби Каховської ГЕС. Окрім цього, є люди з РФ.

Окупаційна влада почала зменшувати виплати, тому є невдоволення серед місцевих колаборантів, розповів міський голова.

  • Скадовськ армія РФ окупувала в перший день повномасштабного вторгнення.З 1 листопада 2022 року окупаційна адміністрація була перенесена з Херсона в Скадовськ. Також у цьому населеному пункті закритий доступ до пляжу, адже окупаційні війська окопалися. У дитячому таборі “Енергія”, який розташований в окупованому Скадовську на Херсонщині розмістили 120 російських військових.
  • Окупаційна влада змушує підприємців, які залишились в Скадовську відкривати свої заклади до літнього сезону.
  • Центр нацспротиву повідомляв, що російські окупанти збільшують кількість спецпризначенців для пошуку учасників українського підпілля на Херсонщині. Однак місцеві жителі продовжують спротив російським окупантам.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів