Підтримати нас

Як переселенцям заощадити на комунальних послугах

23 травня 2016 14:30
269
Поширити:

Ціни на комунальні послуги знову підвищують.

Як заощадити - питання гостре, особливо для переселенців. Пара варіантів є.

Дійсно, ніякої додаткової соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб і в цілому громадян України - не передбачено. Але можна скористатися вже наявними можливостями. Ось вони:

1. Щомісячна адресна допомога ВПО на оплату ЖК-послуг. Вона передбачена постановою Кабінету Міністрів №505 від 1.10.2014 року. Суми дуже невеликі: 442 гривні для працездатної людини, 884 - для непрацездатної, але не більше 2400 гривень на сім'ю. Проте, і такою допомогою гидувати не варто.

2. Субсидії. Це найважливіше. Переселенцям ще в 2015 році дозволили оформляти субсидії. Для цього потрібно звернутися до органу соціально захисту населення за місцем проживання або до сільської ради з наступними документами:

  • заява про призначення житлової субсидії;
  • декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за субсидією;
  • довідки про доходи - у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, та неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення з зазначенням їх розміру;
  • договір найму (оренди) житла.

Увага! Договір оренди нотаріально завіряти не треба! Досить звичайного письмового договору.

Вимога! Особові рахунки для оплати житлово-комунальних послуг треба
переоформити на переселенця (для цього власник житла та переселенець звертаються до ЖЕКу або органу, яким надаються відповідні послуги, із заявами на переоформлення рахунків). Переоформлення рахунків не впливає на право власності на житло.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів