Підтримати нас

Як отримати ID-картку переселенцю?

22 червня 2017 06:00
232
Поширити:

З ID карткою можна перетнути лінію зіткнення на території Донецької, Луганської областей і адміністративну межу з Кримом.

Інструкцію з переліком документів по отриманню ID-картки для переселенців, жителів окупованих територій АР Крим та Севастополя, непідконтрольних територій Донецької, Луганської областей опублікувала Громадська організація "КримСОС".

Під час оформлення заяви необхідно відцифрувати обличчя, підпис та відбитки пальців. Тож присутність заявника обов'язкова. Виключення зроблять лише для переселенців, які знаходяться на підконтрольній території України та не можуть пересуватися самостійно, відбувають покарання у в'язницях, лікуються на стаціонарі закритого типу. У такому випадку представники Державної міграційної служби повинні надати паспортні послуги за місцем знаходження. До загального пакету документів необхідно буде додати також одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів.

Законом забороняється вимагати від осіб персональні дані, що свідчать про етнічне походження, расу, політичні, релігійні й інші переконання. А також звинувачення у скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, дані щодо здоров'я або статевого життя.

Якщо заявник постійно проживає на території Криму та не має довідки про взяття на облік ВПО, оформити ID карту можна у територіальному підрозділі ДМС на материковій Україні незалежно від місця проживання. З повним переліком документів знайомтесь на сайті КримСОС.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів