Підтримати нас

Херсонська міська рада повідомила, скільки її депутатів підозрюються в колабораціонізмі

Автор статті
07 квітня 2024 12:40
199
Поширити:
Будівля Херсонської міської ради. Архівне фото "Вгору"

Станом на березень 2024 року відомо, що два депутати Херсонської міської ради підозрювалися в колабораціонізмі та державній зраді. Це Ігор Семенчев та Володимир Сальдо.

Про це повідомила міська рада у відповідь на запит Медіаплатформи “Вгору”.

Там зазначили, що під час воєнного стану начальник Херсонської міської військової адміністрації здійснює повноваження Херсонської міської ради, її виконавчого комітету й Херсонського міського голови. Тому депутати наразі не беруть участі у роботі ради.

Також у відповіді зауважили, що від початку повномасштабного вторгнення вісім депутатів Херсонської міської ради за власним бажанням склали повноваження.

А під час воєнного стану в Україні заборонені такі політичні партії: 

  1. "Опозиційна платформа – за життя"; 

  2. "Партія Шарія";

  3. "Держава";

  4. "Ліва опозиція";

  5. "Прогресивна соціалістична партія України";

  6. "Союз лівих сил";

  7. "Соціалістична партія України";

  8. "Соціалісти";

  9.  "Опозиційний блок"; 

  10. "Наші";

  11. "Блок Володимира Сальда".

  • У грудні 2023 року суд Одеси призначив 10 років з конфіскацією майна 65-річному ексдепутату Херсонської міської ради Ігорю Семенчеву за колабораціонізм. Він обіймав посаду окупаційного заступника голови воєнно-цивільної адміністрації під час окупації Херсона. Раніше його помічали в корупції.

  • Хоча в окупаційного голови Херсонщини Володимира Сальда вже є вирок за колабораціонізм і держзраду, днями йому оголосили про нову підозру. Активи й майно колишнього мера Херсона Володимира Сальдо давно передали в  управління Фонду державного майна. Конфіскували й майно, що належить його доньці та колишній дружині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ