Підтримати нас

Нові підозри отримали окупаційний голова Херсонщини Сальдо та ще семеро колаборантів

Вгору
18 березня 2024 22:04
1,141
Поширити:
Фото Національної поліції

Слідчі Нацполіції оголосили про нові підозри вісьмом українцям, які обійняли посади в незаконних органах влади на окупованій території Херсонщини.

Про це повідомила Національна поліція України.

Зазначається, що під час повномасштабного вторгнення Росії підозрювані українці, маючи досвід роботи на керівних посадах, добровільно пішли на співпрацю з російськими окупантами.

За даними слідства, п’ятеро з них взяли участь у незаконних виборах на окупованій території Херсонської області та стали депутатами «Херсонської обласної думи першого скликання».

Також ще троє підозрюваних при окупаційній владі стали керівниками незаконних органів місцевого самоврядування: начальником відділу освіти Скадовської ВЦА, начальником відділу земельних відносин міністерства сільського господарства Херсонської області, начальником відділу з питань праці міністерства праці та соцполітики Херсонської області.

Як пишуть правоохоронці, одним із доказів були відео, на яких вони підтримували російську владу на українських територіях і закликали місцевих жителів взяти участь у незаконних виборах. 

“Деякі з них навіть були відомі як публічні патріоти України і закликали збільшити бюджет на боротьбу з сепаратизмом, а вже за декілька днів після захоплення українських міст погодились на керівні посади при окупаційній владі”, – йдеться в повідомленні.

Їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У текстах підозр щодо призначеного Кремлем окупаційного голови Херсонщини Володимира Сальдо та Віталія Булюка йдеться про те, що вони добровільно подали свої кандидатури до політичної партії РФ “Єдина Росія” з метою включення до партійного списку, як кандидати в депутати незаконної Херсонської обласної думи.

Окрім цього, правоохоронці встановили телеграм-канали “Володимир Сальдо” та “Адміністрація Херсонської області”, де підозрювані неодноразово закликали місцевих жителів проголосувати на незаконних виборах, підтримували президента РФ та виправдовували збройну агресію Росії.

  • Раніше про колабораційну діяльність стало відомо Віталія Булюка, Георгія Журавки, Оксани Мороз.
  • 8 листопада 2023 року Малиновський райсуд Одеси визнав винним у державній зраді Сальдо та призначив йому 15 років позбавлення волі.
  • Кабінет міністрів передав конфісковані активи й майно колишнього мера Херсона Володимира Сальдо в управління Фонду державного майна. Конфіскували й майно, що належить його доньці та колишній дружині.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ