Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється окупаційна начальниця відділу освіти Скадовська

Автор статті
09 листопада 2023 08:34
277
Поширити:

Заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 47-річній Оксані Мороз зі Скадовська (на фото праворуч). Вона працювала начальницею окупаційного відділу освіти в місті і є депутаткою створеної російськими окупантами “Херсонської обласної думи”.

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генпрокурора. 

Як ідеться, Оксана Мороз очолила незаконно створений відділ освіти в Скадовську не пізніше травня 2023 року. З того часу вона організовує і контролює проведення закладами освіти російських пропагандистських заходів, всіляко підтримує російську окупаційну владу.

За даними ЦЖР, Оксана Мороз з 1998 по 2005 рік працювала в Скадовській школі №1 педагогом-організатором і вчителькою української мови та літератури. З 2006 по 2022 рік вона працювала провідною спеціалісткою в Інституті рису Національної академії аграрних наук України. 

З червня минулого року вона працювала начальницею окупаційного відділу соцзахисту Скадовська. Начальницею окупаційного відділу освіти міста стала 13 вересня 2022 року, тоді ж і депутаткою “Херсонської обласної думи” від путінської партії “Єдина Росія”.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річному Олександрі Дудці, який у січні 2023 року став при окупантах головою ВГА Лазурненської громади Скадовського району.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ